Veelgestelde vragen

Abonnement

Wat houdt een abonnement op A&I in?

Een abonnement op A&I biedt u het volgende:
• 4x per jaar het nascholingstijdschrift A&I;
• 
onbeperkt toegang tot de besloten website inclusief het volledige tijdschriftarchief;
4 e-learnings op basis van vier hoofdartikelen per editie (4 punten per editie);

 

Wat kost een abonnement op A&I?

De actuele prijzen van een abonnement vind u op de abonneren pagina. 

Toegang tot de website van A&I is voorbehouden aan individuele abonnees. Het is niet toegestaan inloggegevens met anderen te delen. 

Abonnementstarieven op basis van het tarief voor 2022.

Waarom is A&I duurder dan sommige andere vak- of wetenschappelijke bladen?

A&I is niet alleen een tijdschrift, maar een compleet nascholingsinstrument. Minder dan € 21,- per accreditatiepunt is in zijn algemeenheid veel goedkoper dan punten van nascholingsbijeenkomsten. Ook wordt A&I op geen enkele wijze inhoudelijk gesponsord door de farmaceutische industrie.

Is toegang tot de website van A&I via onze bibliotheek mogelijk?

Heeft u behoefte aan een abonnement op A&I voor uw bibliotheek of instelling, neem dan contact met ons op via klantenservice@prelum.nlWe kunnen dan met u bepalen wat voor u het meest geschikte abonnement is.

Ik wil voor alle anesthesiologen/intensivisten in mijn ziekenhuis een collectief abonnement op A&I nemen. Kan dat? En is dat voordeliger?

Dat kan zeker en het is in ieder geval zeer voordelig. U kunt een offerte aanvragen via ons contactformulier.

Ik ben arts in opleiding en wil graag het tijdschrift ontvangen, kan dat?

A&I is ook beschikbaar voor artsen in opleiding. Tegen een gereduceerd tarief ontvangt u dan alleen het tijdschrift. Het is ook mogelijk om toetsen te maken. In het inschrijfformulier kunt u aangeven dat u een studentenabonnement wilt afsluiten.

Ik woon in het buitenland en wil alleen het nascholingstijdschrift ontvangen. Wat kost dit?

 

U betaalt als abonnee van A&I buiten Nederland en binnen Europa € 381,50 (incl. BTW) per jaar. Buiten Europa betaalt u € 396,50 (incl. BTW) per jaar. Abonnementstarieven op basis van het tarief voor 2019.

Dit is dezelfde abonnementsprijs als Nederlandse abonnees (€ 339,- incl. BTW). Maar u betaalt ook de werkelijke verzendkosten voor het tijdschrift die bij de kennistoets horen. Deze zijn: binnen Europa € 42,50,- per jaar; buiten Europa € 57,50 per jaar. 

Voor Nederlandstalige artsen in het buitenland, is A&I bijzonder geschikt. Alle onderdelen van het abonnement zijn immers online te benaderen van waar dan ook ter wereld. 

Mijn partner is ook anesthesist/intensivist. Wij hoeven maar een tijdschrift te ontvangen. Is dat goedkoper?

A&I is een individuele nascholingsformule. De punten die worden verstrekt voor de kennistoetsen en het gebruik van de website, zijn puur individueel. De werkelijke kosten voor A&I zitten in de totstandkoming van alle onderdelen en niet zozeer in de druk en verzendkosten van een tijdschrift. Wij geven in dit scenario dus geen korting.

Beroepskosten en AMS

Ik ben in loondienst van het ziekenhuis. Kan ik de kosten van mijn abonnement door mijn werkgever laten vergoeden?

Volgens de AMS kunnen de kosten die u maakt voor uw nascholing in het kader van uw herregistratie ten laste komen van uw persoonlijk opleidingsbudget. A&I dus ook!

Ik ben vrijgevestigd medisch specialist. Kan ik de kosten van mijn abonnement van de belasting aftrekken als beroeps-/scholingskosten?

Dit is inderdaad voor 100% mogelijk.

Onafhankelijkheid

Is A&I echt onafhankelijk van enige beïnvloeding vanuit de farmaceutische industrie?

Redactie en uitgever garanderen volledige redactionele onafhankelijkheid. Geen van de onderdelen van de site of het tijdschrift wordt gesponsord. In het tijdschrift worden geen advertenties opgenomen.

Accreditatie

Voor hoeveel punten is A&I geaccrediteerd?

Jaarlijks kunt u maximaal 16 punten behalen door de 4 e-learningmodules per nummer (1 punt per module) met goed gevolg af te leggen. A&I geaccrediteerd door:

  • de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA);
  • de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC);
  • en daarnaast door de NIV, NVALT, NVA, NVVC, NVvH, NVvN, NVN.

Geldt deze accreditatie alleen voor anesthesiologen en intensivisten?

Op dit moment geldt deze accreditatie voor deze beroepsgroepen. Als u tot een andere beroepsgroep hoort en accreditatie op prijs zou stellen, laat het ons dan weten.

Kan ik geaccrediteerde nascholing buiten het eigen vakgebied volgen?

De meeste geneeskundige specialisten kunnen sinds 1 mei 2013 geaccrediteerde nascholing buiten het eigen vakgebied volgen, ten behoeve van de herregistratie op het eigen vakgebied. Artsen mogen per herregistratieperiode maximaal 50 accreditatiepunten halen op een ander vakgebied. Die punten tellen dan ook mee voor de herregistratie.
Voor alle deelnemende specialismen wordt deze mogelijkheid, inclusief de begrenzing op 50 punten, sinds 1 mei 2013 ingesteld in het persoonlijk GAIA-dossier van de arts.

Wanneer zijn mijn behaalde punten bijgeschreven in GAIA?

Na het succesvol afronden van een toets kunt u uw punten insturen naar GAIA. De behaalde punten kunt u daarna direct terugvinden in uw persoonlijk dossier.

Als ik een e-learning succesvol heb afgelegd, krijg ik mijn certificaat dan per e-mail of post?

Als abonnee op A&I krijgt u uw behaalde certificaten automatisch in Mijn A&I, het persoonlijk onderdeel van de website waarin u zelf uw gegevens beheert.

Is A&I ook geaccrediteerd door de Vlaamse beroepsvereniging?

Nog niet, maar accreditatie wordt wel aangevraagd.

Nascholing

Ik ben tussentijds gestopt met mijn e-learning. Kan ik deze oppakken waar ik ben geëindigd?

Dit kan inderdaad. U kunt op een later moment de e-learning voltooien door de eindtoets bij de e-learning te maken. Wanneer deze met goed gevolgd wordt afgelegd, ontvangt u per e-learning 1 geaccrediteerd studiepunt.

Hoeveel pogingen heb ik om de toets succesvol af te ronden?

U heeft in totaal drie pogingen per toets om minimaal 70% van de vragen juist te beantwoorden.

Moet ik alle vier de e-learnings maken om mijn punten te krijgen?

Nee, u krijgt gewoon 1 punt per e-learning bij een bepaald artikel. Er zijn vier artikelen per editie van A&I geselecteerd waarbij een e-learning is gemaakt. Voorbeeld: u vindt twee artikelen interessant en maakt de bijbehorende e-learning. U beantwoord 70% van de vragen per e-learning  juist. U ontvangt twee punten die direct worden bijgeschreven in uw GAIA-dossier.

Hoe anoniem is mijn deelname aan de kennistoetsen?

Gegevens over individuele deelnames en scores worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt.

Betalen en opzeggen

Kan ik ook een ander factuuradres opgeven, bijvoorbeeld van mijn werkgever?

Dit is zeker mogelijk. Dit kunt u opgeven bij uw inschrijving, maar ook naderhand via ons contactformulier.

Is de genoemde prijs voor het A&I-abonnement in- of exclusief btw?

Een abonnement op het nascholingstijdschrift en toegang tot de besloten website www.a-en-i.nl, het maken van kennistoetsen en een certificaat van gemaakte kennistoetsen kost € 339,- incl. btw (€ 311,01 ex. btw) per jaar.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Het abonnement wordt na een jaar automatisch verlengd. U kunt het abonnement tot uiterlijk 3 maanden voor het verlopen van de vervaldatum opzeggen. Stuur de schriftelijke opzegging via het contactformulier of naar:

Prelum | Medische media en nascholing
t.a.v. Klantenservice A&I
Postbus 545
3990 GH Houten

NB: u ontvangt te allen tijde een bevestiging van uw opzegging per post of e-mail. Wanneer u na 3 weken nog niets hebt ontvangen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Opzeggingen kunnen niet telefonisch worden verwerkt dus een schriftelijke aanvulling zal altijd worden gevraagd.

Overige

Ik verhuis binnenkort. Aan wie geef ik mijn adreswijziging door?

U kunt inloggen en uw gegevens aanpassen in Mijn profiel. Ook kunt u ons een bericht sturen via het contactformulier.

Hoe kan ik een artikel of artikelidee aan de redactie van A&I voorleggen?

Over het algemeen worden auteurs uitgenodigd voor publicatie in A&I. Bijdragen op eigen initiatief zijn echter zeer welkom. In verband met planning en thema's van volgende nummers verdient het aanbeveling eerst contact met ons op te nemen.

Verstuurt A&I een e-mailnieuwsbrief?

Vanuit A&I wordt enkele malen per jaar een informerende e-mailnieuwsbrief verstuurd. De inhoud van de nieuwsbrief gaat over een nieuwe uitgave van A&I of geeft congresinformatie. Als abonnee kunt u in uw profiel aangeven of u deze wilt ontvangen.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat te doen?

In dat geval kunt u het beste contact met ons opnemen.