'Hoe zorg je nou dat patiënten goed eten?'

Zorg op het bord

Door op 20-12-2019

Maarten Soeters is internist-endocrinoloog in het Amsterdam UMC. Al voordat hij arts werd had hij interesse in voeding. Inmiddels heeft hij een eigen onderzoeksgroep met als speerpunten de postprandiale endocriene en metabole respons en de pathofysiologie van insulineresistentie. Daarnaast maakt hij zich hard voor onderwijs op het gebied van voeding en vooral ook beter eten voor klinische patiënten. Dit laatste heeft geresulteerd in een prestigieus voedingsprogramma, ‘Zorg op het bord’. Een paar dagen voordat hij het Europees parlement toespreekt over het belang van voeding in het ziekenhuis interviewen wij hem over dit onderwerp.

Log nu in om het volledige artikel te bekijken of om te reageren.

Abonneren

Informatie over dit artikel

Auteurs Avis, H.J.
Thema Interview
Publicatie 20 december 2019
Editie A&I - Jaargang 11 - editie 4 - Editie 4, 2019